cybersecurity strategie

SECWATCH en Rapid7 introduceren uniek cybersecurity-aanbod

Almere, 31 oktober 2023 SECWATCH ...

Denise van Wijk

Gepubliceerd op 27-10-2023


Almere, 31 oktober 2023

SECWATCH en Rapid7 introduceren uniek cybersecurity-aanbod voor organisaties zonder miljoenenbudgetten

Er komt steeds meer bewustwording voor het belang van cyberweerbaarheid bij Nederlandse organisaties. De overheid werkt aan regelgeving (NIS2) om cybersecurity wettelijk verplicht te stellen voor sommige organisaties. Goede ontwikkelingen, maar hierdoor zal het nijpende tekort aan cybersecurityspecialisten toenemen.  Juist in een tijd waarin veel organisaties bezig zijn met kostenbesparingen, brengt dit een uitdaging met zich mee: besteedt het Nederlandse bedrijfsleven haar cybersecurity-budget wel optimaal?

Specialistisch pentest-bureau SECWATCH en Rapid7, leverancier van Incident Detectie en Respons (IDR)-diensten, ontwikkelen daarom een aanbod dat standaard specialistische en schaarse cybersecurity-expertise bevat.

Met deze SuperSOC, die de partijen op 31 oktober 2023 introduceren, bundelen de partijen schaarse cybersecurity-kennis voor een scherpe prijsstelling, waardoor Nederlandse bedrijven zonder een miljoenenbudget de ruimte krijgen om strategisch slim cybersecurity-beleid te ontwikkelen.

Meer ROI uit je cybersecurity-budget halen

“Wij doen honderd pentesten per jaar. Elke week zien wij voorbeelden van ransomware die bedrijven treft, die blind vertrouwden op een tool van vaak wel meer dan 150.000 euro. Het probleem is dat veel bedrijven flink investeren in tools, zonder dat er kennis is om met die tools om te gaan. De gevolgen daarvan zijn desastreus,” stelt Henk-Jan Angerman, mede-oprichter van SECWATCH.

Tooling alleen is nooit het antwoord, zien zowel SECWATCH als Rapid7. Bedrijven zouden zich veel kosten en kopzorgen kunnen besparen door voor slankere, specifiekere tools te kiezen en die aan te vullen met specialistische, forensische kennis. Zo haal je veel meer ROI uit je cybersecurity-budget.

Henk-Jan Angerman: “Veel bedrijven kijken wel, maar zien niet de juiste dingen. Ze missen de ervaring en kennis om verbanden te leggen in wat zo’n tool aan meldingen geeft. Zo krijg je schijnveiligheid.”

Dat tools niet alle dreigingen opmerken, speelt een rol. Rapid7 is gebouwd op eerstehands hackersdata. De manuele, handmatige rugdekking die SECWATCH daarover heen legt, is key: “Een kritische melding is helder, daar moet je meteen op af. Maar medium- of low-meldingen zijn niet altijd ongevaarlijk. Ons team bekijkt die allemaal en belt klanten op: hier moet je nu actie op ondernemen,” aldus Marc Ligthart, de andere oprichter van SECWATCH.

Klanten van SECWATCH beamen dat. Harry Immeker van Scala Software Solutions: “We kennen de verhalen dat je op maandagmorgen op het bedrijf komt en er is geen data meer. Dat kunnen wij niet hebben. De combinatie van Rapid7 en SECWATCH geeft rust en zekerheid: dat we geen kritische melding meer missen en dat we er direct bij zijn al er iets serieus gebeurt.”

SECWATCH biedt Nederlandse organisaties met de SuperSOC op basis van het platform van Rapid7 de mogelijkheid om ook zonder miljoenenbudgetten krachtige cybersecurity in te richten.

Over Rapid7

Rapid7 helpt organisaties om hun beveiligingsprogramma’s te optimaliseren in een tijd van snelle digitale transformatie. Rapid7 biedt geavanceerde beveiligingsoplossingen en diensten waarmee dreigingen kunnen worden beheerst en risico’s tot een minimum worden beperkt voor cloud, traditionele infrastructuur en dark web. Rapid7 bevordert open-source-samenwerking en voert baanbrekend onderzoek uit om hun producten te optimaliseren en de wereldwijde beveiligingsgemeenschap te voorzien van de nieuwste inzichten in aanvalsmethoden. Met meer dan 11.000 klanten wereldwijd stelt Rapid7 bedrijven in staat om voorop te blijven in de strijd tegen aanvallers en concurrenten, en zich voor te bereiden op toekomstige security-uitdagingen.

Over SECWATCH

SECWATCH is hét pentestbureau van Nederland. Al meer dan 15 jaar beschermen zij groot mkb en enterprise-organisaties tegen dure dreigingen die hun continuïteit bedreigen. Dat doen ze als ethisch hackers die als business analisten kijken naar de belangen, de branche en het klantenbestand. Zo helpen zij hun klanten om nooit over- of onderbeschermd te zijn, door specifiek beleid te ontwikkelen om de cyberweerbaarheid te vergroten.

Contactgegevens SECWATCH / Bianca Thomas – bianca@secwatch.nl

Contactgegevens Rapid7 / Petra Ruttenberg – petra_oort@rapid7.com

Gerelateerde onderwerpen

Telefoonnummer gekopieerd naar klembord