SECWATCH is hét pentestbureau van Nederland: wat we gisteren leerden, gebruiken we vandaag in onze analyses

De SuperSOC. Een Security Operations Center (SOC) zonder torenhoge kosten

Stel je voor dat je 24/7 weet wat er speelt,
zonder duizenden euro’s kwijt te zijn…

 • Binnen 2 dagen operationeel
 • Naadloze integratie met andere systemen
 • Scherpe prijsstelling
 • Snelle leercurve zonder maanden training

Wacht niet langer. We kunnen je binnen no time aansluiten.

Rugdekking nodig?

Al meer dan 1500 specialistische pentesten uitgevoerd

Al 15 jaar lang doen wij specialistische security-assessments op netwerken en software, meer dan 100 per jaar. Wij werken voor honderden bedrijven in elke industrie, van overheid tot commercieel.

Met onze begripgarantie gaan onze specialisten net zo lang door totdat iedere IT/security-verantwoordelijke 100% weet wat we hebben gesignaleerd en wat de stappen zijn om het op te lossen.

Wacht niet langer. We kunnen je binnen no time aansluiten.

Rugdekking nodig?

"Secwatch helpt ons de juiste keuze te maken door risico's eerlijk in kaart te brengen. Sommige zijn gewoon nihil, die kun je negeren. Andere moet je buitenshuis oplossen. Daar heb je een onafhankelijk adviseur bij nodig. Dat is Secwatch."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

"Als wij een pentest in gang zetten, hebben we rechtstreeks contact met de Secwatch experts die het gaan uitvoeren. Die korte lijnen maken het samenwerken snel en effectief. Je hoeft niet over allerlei schijven en krijgt geen ruis in de communicatie."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

"Het werkt heel fijn samen met Secwatch. Als er meer verdieping of context nodig is, dan kun je snel schakelen met de specialisten zelf. Ze zijn toegankelijk en reageren snel."

Kees Wolters, co-founder en chief marketing & product bij Mopinion

Waarom de SuperSOC de strategische keuze is

Naar verwachting komt in oktober 2024 nieuwe wetgeving vanuit de EU: de NIS2. Kort gezegd zullen bedrijven en hun toeleveranciers aan strengere regels moeten voldoen, onder andere rond monitoring en melding van cyberincidenten. Veel bedrijven zullen grijpen naar de ‘standaard’ dure SOC-oplossing.

Wij geloven niet dat die altijd nodig is om jouw pot met goud te beschermen.

Daarom bieden wij de SuperSOC:

 • Geen onnodige opties
 • Geen onnodige kosten
 • Geen onnodige risico’s

Specifieke, strategische SOC

Eén oplossing die jouw organisatie op verschillende manieren snel, specifiek en strategisch beschermt. Dit is wat je krijgt:

Ben jij CISO of IT-manager die al heel veel goeds heeft staan qua interne beveiliging? Dan is het juist belangrijk om een overkoepelend overzicht en inzicht te krijgen om sneller te kunnen reageren. Waardoor eventuele schade beperkt kan worden.

Wat je echte kwetsbaarheid is (en hoe je je daartegen kan beschermen) krijg je alleen boven tafel door specifiek als een hacker te denken.

Doordat wij nauwgezet maatwerk leveren koop je nooit te veel of te weinig in, maar altijd precies goed. Geen onnodige kosten dus, want wij verkopen je niks wat je niet nodig hebt.

Onze ‘data detectives’ negeren niet zomaar kwetsbaarheden omdat een monitoringstool die als ‘low risk’ bestempelde. Wij weten dat de impact van een low risk kwetsbaarheid zeer hoog kan zijn: deze manier van werken is essentieel om dure dreigingen en datalekken op te sporen.

Door onze grondige voorbereidingsfase weten we exact hoe de tooling het meest efficiënt en waardevol geïmplementeerd kan worden. Geen blinde vlekken.

Wist je dat wij op het hoogste niveau samenwerken met de Nederlandse overheid en cybersecurity-specialisten? Zo hebben wij altijd uit eerste hand use cases, kennis en testresultaten.

Doordat onze data detectives als echte hackers denken, zien zij aanvalsmethoden die cybercriminelen ook kunnen gebruiken en halen zij informatie naar boven dat door een ongetraind oog niet wordt opgemerkt.

Wat je nooit moet doen als een bevinding volgens teamgenoten ‘niet KAN kloppen’ is ervan uitgaan dat het inderdaad niet klopt. Als het KAN kloppen, moet je uitsluiten OF het klopt. Dat doen onze specialisten.

Onze testers spenderen 20% van hun werktijd aan studie en vakkennis om hun specialistische know-how up to date te houden.

Wat je nooit moet doen als je de minder voor de hand liggende en kostbare risico’s in kaart wilt brengen voor jouw specifieke onderneming? De ‘domme devices’ die door hackers als stepping stone gebruikt kunnen worden vergeten mee te nemen in pentests. Consider it done.

De snelste en veiligste manier om je security te upgraden is door jouw teamleden en onze experts samen in een veilige chatgroep te zetten.

100% van onze ethische hackers zijn minstens CEH-gecertificeerd. Inderdaad: minstens. Want dan hebben we het nog niet eens gehad over ECSA/LPT, OSCP,
GWAPT, GXPN, GAWN en OSWE.

Let op: als je een complexe technologische setup hebt, is de kracht van je security afhankelijk van de scope. Daarom kijken onze specialisten naar alle hazepaadjes en zijn er nooit zaken ‘out of scope’ die een cybercrimineel ook niet out of scope zou plaatsen.

Ben jij een mens? 🙂 Dan wil je ook samenwerken met een menselijke partij. Wij denken met je mee, communiceren direct en open, en doen niet moeilijk.

Nooit losse eindjes in je securitybeleid. Onze specialisten verdiepen zich in jouw bedrijfsdoelstellingen. Daardoor weten we exact wat er in welke volgorde moet gebeuren om jouw securitydoelen te bereiken.

Met onze begripgarantie gaan wij net zo lang door totdat iedere IT/security-verantwoordelijke 100% weet wat we hebben gesignaleerd en wat de stappen zijn om het op te lossen.

Of toch een gewone SOC?

Natuurlijk kun je ook gewoon de standaard SOC aanschaffen. Echter:


 1. Wie traint jouw team?

  Want de incidenten en rapporten moeten geanalyseerd en geïnterpreteerd worden. Verkeerde inschattingen betekent alsnog risico's lopen.

 2. Wie controleert de werking?

  Want een tool is niet out of the box klaar. Verkeerde instellingen door je techies betekent alsnog risico's lopen.

 3. Wie monitort admins, intern of extern?

  Want beheerders hebben veel rechten op het netwerk. Issues op dat niveau, betekent alsnog risico's lopen. Allemaal zaken die wij regelmatig aantreffen bij onze klanten die vertrouwen op tooling zonder het teamwork.

Onze SuperSOC is een specifieke SOC:

 • Geen onnodige opties
 • Geen onnodige kosten
 • Geen onnodige risico’s

Zo werkt het

Zou je nog langer wachten als je wist dat de technische implementatie al binnen een paar dagen kan plaatsvinden? Een specifieke monitoring-oplossing in je tech stack met specifieke security-analyse voor jouw specifieke business en branche.


 1. Scope

  Wat gaan we monitoren en beschermen? Wat zijn de afhankelijkheden? Welke cybersecurity-strategie gaan we hanteren? We zorgen voor een complete inrichting van de tooling, stroomlijnen deze met jouw netwerk en huidige cybersecuritymaatregelen en leggen het incident management-proces vast

 2. Overview

  Onze specialistische tools gaan aan de slag en creëren overzicht, inzicht en risico-classificaties. Met ons team analyseren en valideren we de onderzoeksdata en incidenten: door die te interpreteren zien we precies welke dreigingen relevant zijn.

 3. Control

  Minimaal een keer per maand beoordelen we de afgehandelde incidenten en controleren of alle tooling nog goed is ingesteld. In periodieke calls zorgen we ervoor dat je 100% begrijpt wat elke dreiging inhoudt en precies weet welke vervolgacties er nodig zijn.

Telefoonnummer gekopieerd naar klembord