Enabling Trust and Business Continuity™

Vulnerability Management

The cyclical practice of identifying, classifying, prioritizing, remediating and mitigating

Vulnerability Management

Vulnerability ManagementU wilt eenvoudig wereldwijd informatie uitwisselen met relaties via veilige communicatiemethoden. Elke distributienetwerk voor gegevens heeft een kwetsbare kant. Het aantal bedreigingen neemt toe en het IT-landschap verandert voortdurend. Het tempo waarin organisaties alle risico’s en kwetsbaarheden moeten identificeren en, nog belangrijker, aanpakken is nauwelijks bij te benen. Met een gedegen kwetsbaarheidsbeheer (Vulnerability Management) verkrijgt u direct de juiste continue inzage.

Naast bewustwording zijn threat intelligence, security operations in combinatie met gedragsanalyse belangrijke instrumenten. Daadkrachtige en effectieve tooling zorgt voor de veiligheid van uw systemen en gegevensoverdracht.

Wij werken nauw samen met gerenommeerde leveranciers en ontwikkelaars van oplossingen die hun toegevoegde waarde op vlak van cyber security bewezen hebben. Hun oplossingen zijn een zeer waardevolle aanvulling op onze kennis en expertise. We werken intensief samen met onze partners; onze mensen zijn speciaal getraind en gecertificeerd, ook in het positioneren van de oplossingen.

Vrijblijvende intake voor uw vulnerability management vraagstuk


Cyber Security Tooling

Vulnerability ManagementOm het netwerk effectief te verdedigen tegen bedreigingen moeten de risico’s systematisch opgespoord en gemitigeerd of geëlimineerd worden: dit noemen we kwetsbaarheidsbeheer of Vulnerability Management. SECWATCH biedt met gespecialiseerde beveiligingstools, aangevuld met handmatige controles door onze experts, voor elke organisatie een passend Vulnerability Management proces. Op deze manier wordt de beveiliging van bedrijfsinformatie en de handhaving van procedures en wet- en regelgeving vereenvoudigd.

Hoe gaan we te werk?

Oplossingen komen pas aan bod aan het eind van het verhaal. Er dient eerst gekeken te worden naar de opzet aangaande threat intelligence, het in kaart brengen en duiden van reële (cyber) dreigingen voor de organisatie, het duiden van het volwassenheidsniveau (huidig en gewenst) en het opstellen van een GAP-analyse. Klinkt allemaal kostbaar? Valt wel mee. Immers; als u gefundeerd en met de juiste informatie uiteindelijk oplossingen gaat kiezen, bespaart u uzelf vaak veel kosten. Het eerst inspringen op mooie ‘next generation artificial intelligence deep learning‘-oplossingen raden we dan ook af. We gaan eerst bepalen wat relevant en nodig is.

Wij verzorgen dus eerst een vulnerability assessment als nul-meting, waarmee we de eerder genoemde vraagstukken beantwoorden. We gaan samen met u kijken naar de organisatie en toetsen volgens industriestandaarden, zoals de ISO27001, de bedrijfsomgeving en bedrijfsassets op beveiligingslekken, configuratiefouten, kwetsbaarheden en compliance. U ontvangt daarvan een duidelijk rapport met constateringen, risico’s en aanbevelingen.

Succesvol kwetsbaarheidsbeheer hangt namelijk samen met een duidelijk geformuleerd beveiligingsbeleid. Kwetsbaarheidsbeheer is tevens een component bij de security operations voor uw organisatie.


Mag ik u helpen?

Hallo, ik ben Henk-Jan Angerman. Op een toegankelijke manier vertel ik u alles over vulnerability management. Neem contact met mij op voor een eerste vrijblijvende intake, om te zien hoe onze diensten en oplossingen bij uw organisatie kunnen passen.

Vrijblijvende intake voor uw vulnerability management?

“Door het SECWATCH-klantenrapport kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten