Ransomware aanval nabootsen

De ultieme cybersecurity stress-test

We bootsen een aanval na op jouw bedrijf om te testen of je klaar bent voor een echte cyberdreiging.

Ik wil weten of ik klaar ben!

Van onzekerheid bij een echte aanval...

Als IT- of securityverantwoordelijke weet je dat alles klaarligt voor een cyberaanval. De procedures zijn er, de technische maatregelen zijn doorgevoerd en de stappenplannen liggen klaar. Maar dat is niet waar je hoofdpijn van krijgt…

Een cyberdreiging ligt altijd op de loer. En de vraag waar het om draait is: is jouw bedrijf écht bestand tegen een serieuze cyberaanval? Want: hoe reageert je team? Hoe en wanneer reageert een Security Operations Centre (SOC)? Weten jouw mensen hoe ze ermee om moeten gaan als het niet alleen bij een dreiging blijft? Waar moet er bijgestuurd worden?

In theorie is het tot in de enen en nullen geregeld, maar in de praktijk werkt het anders. Stress, paniek, chaos. Op het moment dat jouw bedrijf onder vuur ligt en er serieus gevaar dreigt, weet dan iedereen zijn hoofd koel te houden?

Het menselijke handelen is de sleutel tot wel of niet een gigantisch probleem.

... naar precies weten waar je aan toe bent - zónder hoofdpijn

Daarom heb jij behoefte aan specifieke antwoorden en gerichte acties en verbeterpunten om een succesvolle cyberaanval te weren of de schade te minimaliseren.

Door het laten nabootsen van een Ransomware-aanval breng jij alle kwetsbaarheden in kaart.

Met deze ultieme stress-test heb jij ultrahelder hoe weerbaar je medewerkers, je technische maatregelen én alle protocollen & beleid zijn tegen cyberdreigingen.

Leg de impact van een echte aanval bloot, zonder die af te wachten. Zodat je na de stress-test zeer gericht en specifiek aanpassingen kan doen om jouw pot met goud nog beter te beschermen en de schade van een cyberaanval te minimaliseren.

"Secwatch neemt je mee gedurende het hele traject. Je wordt goed geïnformeerd over de voortgang, over wat er gaat gebeuren en op elk moment."

Matthijs Brunsting, Teamleider software ontwikkeling bij Solviteers

"Om te starten moet je natuurlijk een paar officiële hobbels nemen, maar daarna werk je gewoon plezierig met elkaar samen, met korte lijnen. Dat werkt heel fijn."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

"Vergeleken met andere partijen in de markt is de prijs/kwaliteit verhouding van Secwatch erg goed."

Kees Wolters, co-founder en chief marketing & product bij Mopinion

Ransomware-aanval

• Inzicht in hoe (IT-)medewerkers reageren en of het incidentmanagementproces in werking gesteld wordt (en zo ja, wanneer en hoe).
• Het aanvalspad en de tijdlijn van de aanvallen stap voor stap uitgewerkt.
• Inzicht in reële dreigingen voor jouw business uit het oogpunt van een cybercrimineel.
• Uitgebreid en overzichtelijk rapport tot op het niveau van beeldmateriaal.
• In een gezamenlijk overleg (of twee als dat nodig is) zorgen we ervoor dat het voor iedereen 100% duidelijk is wat elke dreiging inhoudt en hoe je je ertegen kunt weren.

Dit is wat wij gaan doen

 1. Intake

  Eerst checken we de basis: hoe sta je ervoor? Is deze ultieme stress-test interessant voor jouw bedrijf, jouw situatie? Kortom: ben je er klaar voor?

 2. Planning & vrijwaring

  We zorgen voor de vrijwaring, stemmen planning en doorlooptijd af en leggen de debrief vast. Vanaf dat moment houden we intensief contact over de voortgang.

 3. Scans & hacks

  Twee van onze ethische hackers onderzoeken het interne netwerk en bootsen daarbij het gedrag na van een kwaadwillende cybercrimineel, inclusief aanvalsplan, impactbepaling en kans op detectie. In deze fase trekken we dus alles uit de kast om door jouw beveiliging heen te breken, waarbij onze specialisten hun creatieve mindset inzetten.

 4. Plaatsen van fake ransomware bericht

  Later op de dag, nadat we toegang hebben tot het netwerk hebben als kwaadwillenden, voeren we in samenwerking met jullie IT-afdeling een fake ransomware-aanval uit op de werk-pc's. Vervolgens kijken we zowel naar de reactie van jouw werknemers als naar de werking van het incidentmanagementproces.

 5. Rapportage en Debrief

  Je ontvangt een helder rapport met een hyperrelevant overzicht. In een gezamenlijke call (of twee als dat nodig is) zorgen we ervoor dat iedereen 100% begrijpt wat elke dreiging inhoudt en precies weet hoe je je ertegen kunt weren.

Vaste prijs

Geen gedoe met complexe offertes en ingewikkelde nacalculaties achteraf. Wij werken met vaste prijzen. Die veranderen dus niet als we een paar keer extra moeten toelichten. Wel zo handig, vinden wij.

Begrip-garantie

Iedere IT- of security-verantwoordelijke begrijpt 100% wat er in ons rapport staat. Zodat er geen issues ontstaan met interpreteren of met implementeren. Bij ons hoef je nooit te puzzelen.

Hyperrelevant

Je krijgt rapportages en adviezen die toegespitst zijn op jouw business, jouw uitdagingen en de fase waarin die zich verkeert. Jouw prioriteiten op een dienblaadje aangereikt. Alleen dan kun je de juiste stappen zetten.

Wij zijn SECWATCH

Al meer dan 15 jaar helpen wij middelgrote bedrijven zich te beschermen tegen precies de juiste bedreigingen. Dat noemen wij dure dreigingen: de risico’s die de continuïteit en/of het imago van je bedrijf ernstig kunnen schaden.

Meer over ons

"Secwatch is down to earth en pragmatisch. Ze lossen het gewoon op."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

"Bij Secwatch kan ik erop vertrouwen dat ze geen onderdelen missen. Er is zoveel wat je over infrastructuur moet kennen en kunnen. Secwatch heeft zich gespecialiseerd in dat hele gebied. Ik wil geen bedrijf dat hun aandacht moet verdelen over meerdere gebieden."

Edwin Moddejonge, IT-manager distributiecentrum met +30 vestigingen

"Secwatch communiceert snel, makkelijk en vlot. Ik ben erg tevreden over ze."

Matthijs Brunsting, Teamleider software ontwikkeling bij Solviteers

Wil je een nog realistischer scenario van een cyberaanval creëren?

Dan is het ook mogelijk om de volgende extra opties mee te nemen in een Ransomware-aanval bij jouw organisatie:

 • OSINT-onderzoek en gesimuleerde phishingaanval
  Kom er met een OSINT-onderzoek achter welke openbare informatie cybercriminelen kunnen gebruiken om de kans van slagen van een Ransomware- en phishingaanval te vergroten. Ontdek daarnaast hoe cybercriminelen door een phishingmail te versturen – een van de effectiefste hackmethoden – toegang tot jouw proberen netwerk verkrijgen én hoe gevoelig jouw medewerkers hiervoor zijn.
 •  Mystery guest
  Is het mogelijk dat ongeautoriseerde personen fysiek toegang krijgen tot het (kantoor)pand en vervolgens hackgadgets of een laptop op het netwerk aansluiten?

Ik wil geen risico's lopen

Voor wie is dit interessant

 • Je groot-mkb-bedrijf heeft een hoog volwassenheidsniveau.
 • Je hebt al verschillende protocollen Securitybeleid klaarliggen.
 • Je wilt een oplossing voor je hoofdpijn voor dure cyberdreigingen.
 • Je bent voor je bedrijfsvoering afhankelijk van de beschikbaarheid van sommige of alle systemen, software en/of netwerken.

Begrip-garantie

Het heeft voor ons geen zin als wij jou een rapport sturen dat je niet volledig en in detail begrijpt. Onbegrip zorgt namelijk altijd voor schijnveiligheid, omdat je de business niet meekrijgt als je het niet uit kunt leggen in je eigen woorden. Daarom hanteren wij de begrip-garantie: we zorgen ervoor dat jij het rapport en elke onderbouwing daarin 100% begrijpt.

Dit is hoe wij werken

Security is hot & happening. Er wordt ontzettend veel in ontwikkeld en gegroeid. Generiek is gevaarlijk. Specifiek is safe. Dat geldt ook voor het gedrag van je medewerkers. Hoe beter die bewust zijn van de risico’s, hoe geringer de kans op security-problemen die je continuïteit of vertrouwen schaden.

Wat jij nodig hebt is iemand die naar jouw bedrijf kijkt door de ogen van een kwaadwillende hacker. Schijnveiligheid maakt daardoor geen kans bij onze ethische hackers. We zien alles, lichten alles uit, spitten alles door. Zodat jij precies weet welke acties én reacties vereist zijn bij een daadwerkelijke cyberaanval.

Wij kijken altijd specifiek naar jouw business en jouw pot met goud. Zo zorgen we ervoor dat jouw bedrijf nooit onder- of overbeschermd is. Nooit meer hoofdpijn over dure dreigingen!

Ik wil geen risico's lopen

Telefoonnummer gekopieerd naar klembord