Phishing mail test

(H)erken jij de risico's?

Hoe alert zijn jouw medewerkers op phishing? Secwatch voert een gesimuleerde phishingaanval uit om daar achter te komen. Met de phishingmail-test verbetert u direct de bewustwording van je medewerkers.

Ik wil deze phishing-eyeopener!

"Secwatch is echt een partner, ze staan dichtbij en aan onze zijde."

Matthijs Brunsting, Teamleider software ontwikkeling bij Solviteers

"Secwatch helpt ons de juiste keuze te maken door risico's eerlijk in kaart te brengen. Sommige zijn gewoon nihil, die kun je negeren. Andere moet je buitenshuis oplossen. Daar heb je een onafhankelijk adviseur bij nodig. Dat is Secwatch."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

"Secwatch is down to earth en pragmatisch. Ze lossen het gewoon op."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

Vaste prijs

Geen gedoe met complexe offertes en ingewikkelde nacalculaties achteraf. Wij werken met vaste prijzen. Die veranderen dus niet als we een paar keer extra moeten toelichten. Wel zo handig, vinden wij.

Begrip-garantie

Iedere IT- of security-verantwoordelijke begrijpt 100% wat er in ons rapport staat. Zodat er geen issues ontstaan met interpreteren of met implementeren. Bij ons hoef je nooit te puzzelen.

Hyperrelevant

Je krijgt rapportages en adviezen die toegespitst zijn op jouw business, jouw uitdagingen en de fase waarin die zich verkeert. Jouw prioriteiten op een dienblaadje aangereikt. Alleen dan kun je de juiste stappen zetten.

Wij zijn Secwatch

Al meer dan 15 jaar helpen wij groot mkb en enterprise-organisaties zich te beschermen tegen dure dreigingen: de risico’s en kwetsbaarheden die de continuïteit en/of het imago van je bedrijf ernstig kunnen schaden.

Meer over ons

Een phishingmail herkennen is makkelijk.

Zou je denken. Toch staat phishing al jaren in de top 3 van cyberrisico’s bij bedrijven – het is dan ook een van de effectiefste vormen van cybercrime. Het aantrekkelijke van phishing is de effectiviteit van de methode; wie zich niet voldoende bewust is van het risico tuint er met open ogen in. En dat is niet eens zo gek. Cybercriminelen weten namelijk precies hoe kwetsbaar je medewerkers zijn, en wanneer. Werkdruk, vermoeidheid of zelfs ‘het goed willen doen’: van die doorsnee kwetsbaarheden maken criminelen slim gebruik om toegang tot je bedrijfsdata te krijgen of malware zoals ransomware op je netwerk te plaatsen.

Test jullie awareness

Wij onderzoeken de security awareness van jouw medewerkers met een op maat gemaakte phishingmail-test. Een Secwatch security expert stemt de inhoud van die phishingmail met je af om het scenario zo realistisch mogelijk te houden. We gebruiken namelijk nooit templates: een phishingmail en -pagina worden op maat gemaakt en sluiten volledig aan op jouw wensen.

Ook onderwerpen we de ingevulde wachtwoorden aan een anonieme analyse: voldoen ze aan de standaardeisen voor Windows-domeinen of aan de eisen van jouw organisatie? Wachtwoorden zijn een goede graadmeter voor cybersecuritybewustzijn.

Na het onderzoek rapporteert onze Security Consultant hoeveel medewerkers de phishingmail openden, hoeveel op de link in de mail klikten en hoeveel inloggegevens achterlieten. Dit overzichtelijke analyserapport is ideaal als nulmeting én als controletool nadat je de nodige beveiligingsmaatregelen hebt genomen.

Met een phishingmail-test van Secwatch erken je het risico, zodat je direct het bewustzijn kan vergroten en de cybersecurity van je bedrijf kan verbeteren!

Ik wil de awareness in kaart!

In vijf stappen de awareness in kaart

 1. Stap 1: Intake

  Wat is het doel? Hoeveel medewerkers gaan we mailen? Wat zijn jouw wensen? Wat zijn de specifieke dreigingen voor jouw organisatie? Welk scenario past het beste bij je organisatie? Wat zijn de showstoppers? Wanneer kunnen we beginnen?

 2. Stap 2: Planning & vrijwaring

  We zorgen voor de vrijwaring, stemmen de planning en doorlooptijd af en leggen de debrief vast.

 3. Stap 3: Phishing-platform opbouwen

  Onze specialisten gaan aan de slag en zetten een compleet phishing-platform op, speciaal en alleen voor deze phishingaanval. De phishingmail en -pagina worden opgezet, en eventuele gewenste aanpassingen worden doorgevoerd.

 4. Stap 4: Uitvoering

  De phishingmails zullen na een definitieve go op de afgesproken datum verstuurd worden. We monitoren continu de maildelivery en houden intensief contact over de voortgang en de resultaten.

 5. Stap 5: Rapport en debrief

  Je ontvangt een helder rapport met een hyperrelevant overzicht en de volledige analyse. In een gezamenlijke call (of twee als dat nodig is) zorgen we ervoor dat iedereen het rapport 100% begrijpt en welke vervolgstappen er nodig zijn.

"Bij Secwatch kan ik erop vertrouwen dat ze geen onderdelen missen. Er is zoveel wat je over infrastructuur moet kennen en kunnen. Secwatch heeft zich gespecialiseerd in dat hele gebied. Ik wil geen bedrijf dat hun aandacht moet verdelen over meerdere gebieden."

Edwin Moddejonge, IT-manager distributiecentrum met +30 vestigingen

"Wij kunnen dankzij Secwatch continu aan stakeholders aantonen dat onze beveiliging in orde is."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

"Om te starten moet je natuurlijk een paar officiële hobbels nemen, maar daarna werk je gewoon plezierig met elkaar samen, met korte lijnen. Dat werkt heel fijn."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

Dit assessment levert je een uitgebreid rapport op met de volgende zaken:

 • Analyse: hoeveel geopende e-mails, hoeveel kliks en hoeveel achtergelaten accountgegevens
 • Bewustwording: hoe groot is de kans dat een phishingmail aanval slaagt?
 • Aanbevelingen: wat kun je ertegen doen?

Begrip-garantie

Niks gevaarlijkers dan een rapport dat verkeerd geïnterpreteerd of geïmplementeerd wordt. Daarom garanderen wij dat elke security/IT-verantwoordelijke binnen jouw organisatie het rapport 100% begrijpt. Zodat je snel en adequaat precies de juiste acties onderneemt.

Voor wie is dit wel en voor wie juist niet?

 • Je bent je pijnlijk bewust van de risico’s van cyberthreats voor jullie imago en continuïteit.
 • Je hebt persoons- of bedrijfsgevoelige data in je systemen en netwerken.
 • Je hebt klanten die security belangrijk vinden omdat jij gegevens van hen onderhoudt.

Phishingmail-test

Wij houden niet van templates en gebruiken daarom geen standaard e-mails en rapportages. Want geen van onze klanten zijn standaard. We kijken altijd specifiek naar jouw business en jouw pot met goud. We gaan zo ver totdat jij weer rustig slaapt. Dat is bij elke organisatie anders.

 

Ontdek hoe alert jouw medewerkers zijn op de meest effectieve vorm van cybercrime. Met onze op maat gemaakte phishingmail-test verbeter je direct de bewustwording van je medewerkers én verbeter je de cybersecurity van je bedrijf. Kom dus nu in actie en wacht niet tot het te laat is…!

Ik wil weten hoe mijn medewerkers reageren

Telefoonnummer gekopieerd naar klembord