MKB Baselinescan

Intern en extern aanvalsoppervlak

De ultieme test om mee te starten, speciaal ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf. Het biedt een uitgebreide maar toegankelijke manier om de huidige cyberweerbaarheid van je onderneming te evalueren.

Plan je MKB Baselinescan voor €3995

Breng jouw interne en externe aanvalsoppervlak in kaart

Met deze aanpak lichten we als een hacker het interne en externe netwerk van je onderneming door. De gevonden risico’s brengen we in kaart, classificeren we en prioriteren we. Hierdoor weet je exact wat interessant is voor hackers en hoe je de organisatie ertegen kunt beveiligen, zodat je bedrijfscontinuïteit en imago niet in gevaar komen!

Onze MKB Baselinescan gaat verder dan alleen een oppervlakkige controle. Wij voeren gedetailleerde en bewezen testen uit om de werkelijke kwetsbaarheden in je omgeving bloot te leggen. Met deze gedegen scan verkrijg je diepgaand inzicht in zowel jouw interne als externe aanvalsoppervlak. Wij onderzoeken niet alleen de technische infrastructuur, maar kijken ook naar de basis hygiëne van jouw beveiliging, inclusief domein- en e-mailbeveiliging en andere kritieke beveiligingsproblemen.

Onze bevindingen presenteren we in ons veelgeprezen maatrapport.

Onze bevindingen krijg je gepresenteerd in ons veelgeprezen maatrapport, inclusief praktisch plan van aanpak en handmatig geclassificeerde risico’s. Dankzij onze begrip-garantie kun je erop vertrouwen dat jij en je team in detail weten wat er nu direct moet gebeuren om risico’s te verminderen en hoe de cyberweerbaarheid ‘volwassener’ gemaakt kan worden op de middellange termijn. Geen gepuzzel, geen interpretatiefouten, geen vaagheden.

Wat belangrijk is om te weten: ons werk stopt niet bij het opleveren van het rapport. We zorgen ervoor dat je direct met onze bevindingen aan de slag kunt. Bovendien helpt ons glasheldere rapport bij de aansturing van de ICT-afdeling of de externe ICT-partij, zodat zij gedegen en effectief te werk kunnen gaan. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de technische details – wij nemen je dat uit handen.

"Bij Secwatch is de prijs-kwaliteit bijzonder goed juist doordat ze veel flexibeler zijn: ze leveren maatwerk. Andere spelers in de markt vragen veel hogere prijzen omdat die met vaste pakketten werken. Daar heb je niet altijd alles van nodig."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

"Secwatch levert precies wat wij nodig hebben en niet meer. Ze zijn onze vaste partner voor vulnerability-scans op ons netwerk. Daarnaast doen zij een aparte scan op de applicatie die wij aanbieden. Niet alle partijen kunnen dat eenvoudig scheiden van elkaar, Secwatch wel."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

"Secwatch helpt ons de juiste keuze te maken door risico's eerlijk in kaart te brengen. Sommige zijn gewoon nihil, die kun je negeren. Andere moet je buitenshuis oplossen. Daar heb je een onafhankelijk adviseur bij nodig. Dat is Secwatch."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

Waarom een MKB Baselinescan

Cybersecurity is cruciaal voor het voortbestaan en de stabiliteit van bedrijven, ook in het midden- en kleinbedrijf (MKB). De afgelopen jaren zijn de cyberdreigingen aanzienlijk toegenomen, en het MKB vormt een belangrijk doelwit voor cybercriminelen. Hier zijn enkele redenen waarom een MKB Baselinescan essentieel is:

 •  Versterk de cyberweerbaarheid van uw onderneming
 • Bescherm uw onderneming tegen financiële en operationele schade

 • Een eerste stap om te kunnen voldoen aan de vereisten van NIS2 en DORA
 • Creëer bewustzijn en verhoog de weerbaarheid
 • Kortom, het uitvoeren van een MKB Baselinescan is een noodzakelijke stap om de cybersecurity van jouw bedrijf te versterken.

Ik wil de MKB Baselinescan laten uitvoeren

Dit is hoe wij werken

Wat je niet weet, creëert onvoorziene ellende & wat je niet hoeft te weten, creëert stress. Dit is wat wij keer op keer zien bij bedrijven die bedrijfskritische applicaties hebben draaien of die met gevoelige data werken.

Het gaat niet om 24/7 géén risico lopen, het gaat om precies weten wélk risico je loopt. Want pas dan kun je de juiste beslissingen nemen. Waarom je voordeur helemaal dichttimmeren en vergrendelen, als je achterdeur nog wagenwijd openstaat? Schijnveiligheid – wij houden er niet van.

Onze missie is zorgen dat organisaties zich wapenen tegen de juiste dreigingen. Daarom werken wij niet met generieke rapporten (blugh!) en kijken we niet uitsluitend naar de technologie (hoewel je onze ethische hackers niet blijer kan maken met een flinke portie nerd stuff!). Wij kijken met laserfocus naar je business: wat heb jij specifiek draaien dat voor hackers interessant is? Zo helpen we organisaties om niet onder- of overbeveiligd te zijn. En heb jij 100% zekerheid en nóóit meer hoofdpijn over dure cyberdreigingen.

De analyses van onze scan worden in 3 fases uitgevoerd

 1. Scope

  Eerst leggen we de kaders van de uit te voeren scan vast: we bepalen de out-of-scope assets, de netwerkkwaliteit en de beschikbare tijd. Ook bespreken we de uit te voeren benaderingen en de eventuele afhankelijkheden, zodat we goed voorbereid de scan in duiken!

 2. Scan

  We gaan (passief) op verkenning uit en brengen hierbij de omgeving in kaart (footprinting) middels passieve en actieve enumeratietechnieken. Vervolgens gaan we actief (maar opbouwend) de assets scannen; onder andere poortscans en kwetsbaarhedenscans worden uitgevoerd samen met handmatige acties. Tot slot duiken we dieper in de systemen om specifieke kwetsbaarheden, configuratiefouten en mogelijke exploits in detail te identificeren

 3. Secure

  We komen weer boven water en analyseren & controleren alle scanresultaten, gevonden gegevens, kwetsbaarheden en overige data. Ook classificeren en valideren we de gevonden kwetsbaarheden en filteren we de false-positives eruit. Alle testresultaten ontvang je in een helder rapport met een hyperrelevant overzicht én technische bijlage.

Wat krijg je allemaal?

 • Het meest complete basis risicobeeld voor alles wat jouw business vanaf een intern en extern perspectief kwetsbaar maakt
 • Alle kwetsbaarheden gedetailleerd in een overzicht inclusief risicoclassificatie en oplossing
 • Een praktisch plan van aanpak, inclusief prioriteiten
 • Uitgebreide briefing

Vaste prijs

Geen gedoe met complexe offertes en ingewikkelde nacalculaties achteraf. Wij werken met vaste prijzen. Die veranderen dus niet als we een paar keer extra moeten toelichten. Wel zo handig, vinden wij.

Begrip-garantie

Iedere IT- of security-verantwoordelijke begrijpt 100% wat er in ons rapport staat. Zodat er geen issues ontstaan met interpreteren of met implementeren. Bij ons hoef je nooit te puzzelen.

Hyperrelevant

Je krijgt rapportages en adviezen die toegespitst zijn op jouw business, jouw uitdagingen en de fase waarin die zich verkeert. Jouw prioriteiten op een dienblaadje aangereikt. Alleen dan kun je de juiste stappen zetten.

Wij zijn SECWATCH

Al meer dan 15 jaar helpen wij middelgrote bedrijven zich te beschermen tegen precies de juiste bedreigingen. Dat noemen wij dure dreigingen: de risico’s die de continuïteit en/of het imago van je bedrijf ernstig kunnen schaden.

Meer over ons

Telefoonnummer gekopieerd naar klembord