ETISCH HACKER

De SECWATCH Ethisch Hacker: als je wil weten hoe jij je netwerk of applicatie optimaal beveiligt

Een ethisch hacker is een cybersecurity-expert die op een positieve manier beveiligingssystemen en netwerken test. Een hacker die aan jouw kant staat, dus. De ethisch hacker zet zijn kennis en expertise in voor Het Goede. Het is de Robin Hood binnen de cybersecuritywereld.

Ik wil een ethisch hacker

"De kwaliteit is erg goed en we werken heel fijn met Secwatch samen. Ze zijn erg gewillig met interpreteren van de bevindingen, waardoor je precies weet waarom sommige zaken naar voren zijn gekomen."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

"Bij Secwatch zit je aan tafel met de directeur én de experts. Die korte lijnen zorgen voor helderheid en snelheid. Je weet vanaf het begin dat alle koppen de goeie kant op staan."

Edwin Moddejonge, IT-manager distributiecentrum met +30 vestigingen

"Als wij een pentest in gang zetten, hebben we rechtstreeks contact met de Secwatch experts die het gaan uitvoeren. Die korte lijnen maken het samenwerken snel en effectief. Je hoeft niet over allerlei schijven en krijgt geen ruis in de communicatie."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

Vaste prijs

Geen gedoe met complexe offertes en ingewikkelde nacalculaties achteraf. Wij werken met vaste prijzen. Die veranderen dus niet als we een paar keer extra moeten toelichten. Wel zo handig, vinden wij.

Begrip-garantie

Iedere IT- of security-verantwoordelijke begrijpt 100% wat er in ons rapport staat. Zodat er geen issues ontstaan met interpreteren of met implementeren. Bij ons hoef je nooit te puzzelen.

Hyperrelevant

Je krijgt rapportages en adviezen die toegespitst zijn op jouw business, jouw uitdagingen en de fase waarin die zich verkeert. Jouw prioriteiten op een dienblaadje aangereikt. Alleen dan kun je de juiste stappen zetten.

Wij zijn SECWATCH

Al meer dan 15 jaar helpen wij groot mkb en enterprise-organisaties zich te beschermen tegen dure dreigingen: de risico’s en kwetsbaarheden die de continuïteit en/of het imago van je bedrijf ernstig kunnen schaden.

Meer over ons ethisch hack bedrijf
gespecialiseerd penetratietesters maatwerk rapportages

Wat doet een ethisch hacker?

Tijdens een penetratietest probeert een ethisch hacker, ook wel white hat hacker genoemd, jouw systemen, applicaties, netwerken of servers te hacken. De fouten en veiligheidslekken die hij tegenkomt, meldt hij netjes. En een écht goeie ethisch hacker geeft je daarna ook een uitgebreid advies over wat je moet doen om je verdediging te versterken tegen kwaadwillende cybercriminelen.

Ethische hackers zorgen ervoor dat je systemen veilig zijn én blijven. Een ethisch hacker is daarom interessant voor iedereen die zich wil bewapenen tegen cyberthreats. Schakel dus een ethisch hacker in is als je een IT- en /of security-verantwoordelijke, manager, CISO, CTO of directeur bent bij een mkb+ of enterprise-bedrijf.

Wanneer heb je een ethisch hacker nodig?

 • Je bent je pijnlijk bewust van de risico's van cyberthreaths voor jullie imago en continuïteit.
 • Jullie ontwikkelen en/of beheren bedrijfskritische software, websites en/of applicaties.
 • Je hebt klanten die security belangrijk vinden omdat jij hun bedrijfskritische software onderhoudt of gegevens van hen.
 • Je hebt persoons- of bedrijfsgevoelige data in je systemen en netwerken.
 • Je bent voor je bedrijfsvoering afhankelijk van de beschikbaarheid van sommige of alle systemen, software en/of netwerken.

Hoe selecteer je de juiste ethisch hacker voor jouw organisatie?

Er zijn veel security-partijen actief. Hier let je op als je een ethisch hacker selecteert:

Kies een gerenommeerd en gespecialiseerd security-bedrijf dat succeservaringen heeft en casussen bij vergelijkbare bedrijven of complexe uitdagingen.

Let op dat de partij die je selecteert, gecertificeerd zijn en hun kennis regelmatig updaten. Een ethisch hacker moet de meest actuele kennis hebben, want die hebben cybercriminelen ook.

Zorg dat de cybersecurity-partij die je selecteert de bevindingen classificeert tegen het licht van specifiek jouw bedrijf en jouw belangen. Dit heet ‘real world risk rating’ en het zorgt er later voor dat je niet overbeschermd en/of onderbeschermd bent.

Verzeker je er van dat je concrete en praktisch toepasbare adviezen krijgt voor jullie informatiebeveiliging zodat je de beveiliging van je meest kostbare data direct kunt optimaliseren.

Zorg er voor dat de partij die je kiest proactief met je mee denkt. Een hacker kijkt naar alle hazepaadjes; voor een cybercrimineel zijn er nooit zaken ‘out of scope’. Bij een penetratietest wil je dus een ethisch hacker die net zo creatief is als een echte kwaadwillende hacker.

Check of de partij die je selecteert een vaste prijs hanteert of tenminste een overzichtelijke prijsopbouw laat zien. Je wil achteraf geen onprettige verrassingen.

"Secwatch is down to earth en pragmatisch. Ze lossen het gewoon op."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

"Secwatch helpt ons de juiste keuze te maken door risico's eerlijk in kaart te brengen. Sommige zijn gewoon nihil, die kun je negeren. Andere moet je buitenshuis oplossen. Daar heb je een onafhankelijk adviseur bij nodig. Dat is Secwatch."

Anoniem, risk manager bij een grote verzekeringsmaatschappij

"Wij kunnen dankzij Secwatch continu aan stakeholders aantonen dat onze beveiliging in orde is."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

In vijf stappen brengt een ethisch hacker al je dure dreigingen in kaart

 1. Intake

  Wat gaan we testen? Welke applicatie? Het interne of het externe netwerk? Wat zijn de afhankelijkheden? Wat dat is, verschilt sterk per type organisatie en industrie. Een voorbeeld: een cybercrimineel zal bij een boorplatform heel anders te werk gaan dan bij een distributiecentrum voor groente en fruit. De impact en de belangen zijn niet te vergelijken. Wanneer kunnen we beginnen?

 2. Planning & vrijwaring

  We zorgen voor de vrijwaring, stemmen planning en doorlooptijd af en leggen de debrief vast. Vanaf dat moment houden we intensief contact over de voortgang.

 3. Scans & hacks

  Onze specialisten gaan aan de slag en kijken als een hacker naar jouw technologie, systemen, software en set-up.

 4. Valideren & risico-analyse

  Met ons team analyseren en valideren we de onderzoeksdata: we classificeren die en leggen ze langs de lat van jouw business, zodat we precies zien welke dreigingen relevant zijn.

 5. Rapport en Debrief

  Je ontvangt een helder rapport met een hyperrelevant overzicht. In een gezamenlijke call (of twee als dat nodig is) zorgen we ervoor dat iedereen 100% begrijpt wat elke dreiging inhoudt en precies weet hoe je je ertegen kunt weren.

Direct een ethisch hacker inschakelen

Wil jij ultrazeker zijn van je digitale beveiliging en met een (uit)gerust gevoel je organisatie de veilige weg op sturen? Neem dan contact met ons op. We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon. Of bel direct onze Robin Hoods op 036-5367573, vinden we erg leuk!

Ik wil een etisch hacker

Telefoonnummer gekopieerd naar klembord