Enabling Trust and Business Continuity™

Penetratietest

Kwetsbaarheden zichtbaar met een pentest

Penetratietest

PrivacygevoeligePentest van SECWATCH. Verkrijg duidelijkheid. informatie moet veilig in uw systeem staan. Daar rekenen uw klanten en partners op. En dat wilt u zelf natuurlijk ook. Weet u zeker dat u die veiligheid kunt borgen? Een penetratietest kan u dit inzicht bieden. Een penetratietest, kortweg pentest, legt de zwakke plekken in uw infrastructuur of webapplicaties genadeloos bloot.


Kwetsbaarheden zichtbaar met een penetratietest

Waar werkt de IT security niet zoals die zou moeten werken? Waar zijn uw systemen kwetsbaar? Bent u zich bewust van de risico’s die u daarmee loopt? Wat kan de impact zijn van een inbraak?

Vraag nu een intake aan voor een pentest

Pentest: offensief of defensief

Wij pakken zo’n kwetsbaarhedenonderzoek offensief (red team) of defensief (blue team) aan. Offensief betekent dat onze gecertificeerde ethische hackers op alle mogelijke manieren in uw systeem proberen in te breken. Zij laten zien waar uw systeem kwetsbaar is en welke risico’s daarmee gemoeid zijn. Bij de defensieve methode kijken we meer naar het systeem zelf, naar de inrichting van de beveiliging. Waar zitten de kwetsbaarheden in het netwerk en bij de computers? Blue Team Pentesting wordt ook vaak als een assessment gezien, waarbij de pentesters een aanvalssimulatie opstellen op basis van bijvoorbeeld grey-box resultaten. Een combinatie wordt een purple team genoemd; dan werken de teams nauw met elkaar samen na de uitvoering. Daardoor ontstaat zowel een breder als een dieper beeld van de kwetsbaarheden en, vooral; de impact van deze kwetsbaarheden op de bedrijfsomgeving. We noemen dit ‘real world risk rating‘; is de gevonden kwetsbaarheid ook echt een risico voor de bedrijfsomgeving?

Een goede pentest is maatwerk. Alleen een ‘tooltje’ draaien is onvoldoende. Waar ligt het pijnpunt in uw organisatie? Wat zijn concrete bedrijfsrisico’s? Wat wilt u aantonen met een pentest? Is de omgeving compleet in-huis, of cloud, of een hybride uiteenzetting? Kortom; een goed plan van aanpak is cruciaal voor de juiste uitvoering. Of het nu gaat om een webshop, bedrijfsnetwerk, cruciale database, SCADA/PLC/OT-netwerken of zelf IoT (Internet of Things): wij zorgen voor een juiste aanpak en uitvoering.

SECWATCH heeft gecertificeerde en gemotiveerde mensen die uw netwerk kunnen ‘pentesten’. Vraag via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende intake en start vandaag nog met het beveiligen van uw bedrijfsomgeving. Onze opdrachtgevers kiezen ons voor onze diepgaande kennis en expertises, persoonlijke aandacht en heldere rapportages. U ook?

Concrete adviezen voor de pentest

In beide gevallen kunt u met de bevindingen en aanbevelingen de IT-beveiliging optimaal inrichten of het beveiligingsbeleid waar nodig aanscherpen.

Wij geven u bovendien direct concrete adviezen om uw informatiebeveiliging te verbeteren. Wel zo praktisch. Want weten dat het veiliger kan is één. Die veiligheid op orde hebben: dat is wat wij écht willen.

Waar zit het lek in úw beveiliging? DOE DE CHECK!


Mag ik u helpen?Secwatch Pentest

Hallo, ik ben Henk-Jan Angerman. Op een toegankelijke manier vertel ik u alles over operationele en technische zaken die komen kijken bij een pentest.

Vrijblijvende intake voor uw pentest

“Door het SECWATCH-klantenrapport kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten