Baseline Scan

Je eerste dure dreigingen in kaart, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen

Het meest complete en specifieke basisrapport van relevante securityrisico’s en dure dreigingen die jij nu direct moet oplossen, inclusief briefing voor IT-en security verantwoordelijke.

Ik wil mijn dure dreigingen weten

"Het werkt heel fijn samen met Secwatch. Als er meer verdieping of context nodig is, dan kun je snel schakelen met de specialisten zelf. Ze zijn toegankelijk en reageren snel."

Kees Wolters, co-founder en chief marketing & product bij Mopinion

"Secwatch doet nooit moeilijk als er iets in de scope verandert. Ook als er door een hertest wat extra bij komt. Geen verrassingen achteraf."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

"Secwatch communiceert snel, makkelijk en vlot. Ik ben erg tevreden over ze."

Matthijs Brunsting, Teamleider software ontwikkeling bij Solviteers

Vaste prijs

Geen gedoe met complexe offertes en ingewikkelde nacalculaties achteraf. Wij werken met vaste prijzen. Die veranderen dus niet als we een paar keer extra moeten toelichten. Wel zo handig, vinden wij.

Begrip-garantie

Iedere IT- of security-verantwoordelijke begrijpt 100% wat er in ons rapport staat. Zodat er geen issues ontstaan met interpreteren of met implementeren. Bij ons hoef je nooit te puzzelen.

Hyperrelevant

Je krijgt rapportages en adviezen die toegespitst zijn op jouw business, jouw uitdagingen en de fase waarin die zich verkeert. Jouw prioriteiten op een dienblaadje aangereikt. Alleen dan kun je de juiste stappen zetten.

Wij zijn SECWATCH

Al meer dan 15 jaar helpen wij middelgrote bedrijven zich te beschermen tegen precies de juiste bedreigingen. Dat noemen wij dure dreigingen: de risico’s die de continuïteit en/of het imago van je bedrijf ernstig kunnen schaden.

Meer over ons

De mentale last van niet-weten

Als IT-of security-verantwoordelijke kun je scherpe hoofdpijn krijgen van informatiebeveiliging. Logisch: de gevolgen van slechte beveiliging zijn verstrekkend, zeker nu digitalisering een niet te stoppen trein is voor elk bedrijf.

En dat terwijl interne en externe stakeholders steeds meer bewijzen willen zien dat jouw beveiliging in orde is.
Voor veel organisaties is dit een lastig gebied. Er is vaak een braakliggend gebied tussen IT en business, of tussen ontwikkelaars en security. En juist hier kunnen gevaarlijke kwetsbaarheden ontstaan.

Als hackers dát gebied binnendringen, ben je kansloos. De klanten die ons vinden, willen afrekenen met dat sluimerende gevoel van onzekerheid: ze weten dat ze het nu niet op orde hebben, maar hoe ze dat moeten oplossen, is onduidelijk. Maar daarvoor hebben ze ons nu gelukkig.

…en de rust van alles in kaart hebben

Wat je nodig hebt, is een hyperrelevant overzicht van jouw allerduurste dreigingen en hoe je die oplost.

Een rapport dat specifiek toegepast is op jouw business en de kwetsbaarheden die nu daadwerkelijk voor schade kunnen zorgen.

Als jouw software en/of netwerk gebruikersdata bevat, zul je scherpe keuzes moeten maken. Waar kiezen we voor commercie en waar kiezen we voor gebruikersgemak? Hoe garanderen we de beschikbaarheid? En hoe dekken we risico’s af?

Organisaties kunnen met onze hulp weloverwogen keuzes maken.

Als zowel IT als de security verantwoordelijke een helder overzicht heeft van het risicobeeld, inclusief weging en prioriteit, weet iedereen precies wat er nodig is.

Het gevolg: een eenvoudige en effectieve praatplaat waarmee je de juiste keuzes kunt maken voor jouw informatiebeveiliging!

"Secwatch stopt veel tijd en aandacht in het uitleggen van bevindingen. Ze geven uitvoerig aan wat er gevonden is en waarom ze dat precies als een risico classificeren. Dat geeft vertrouwen."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

"Ze pushen niet, maar geven wel precies het vertrouwen dat je nodig hebt. Dit zijn de mogelijkheden. Wil je je security écht goed aanpakken, in jouw situatie, dan is dit wat je zou moeten doen."

Edwin Moddejonge, IT-manager distributiecentrum met +30 vestigingen

"Secwatch is down to earth en pragmatisch. Ze lossen het gewoon op."

Anoniem, directeur van een cloud documentsysteem met een paar 100.000 personeelsdossiers

Dit is wat wij gaan doen

 1. Intake

  Wat gaan we testen? Welke applicatie? Het interne of het externe netwerk? Wat zijn de afhankelijkheden? Wanneer kunnen we beginnen?

 2. Planning & vrijwaring

  We zorgen voor de vrijwaring, stemmen planning en doorlooptijd af en leggen de debrief vast. Vanaf dat moment houden we intensief contact over de voortgang.

 3. Scans & hacks

  Onze specialisten gaan aan de slag en kijken als een hacker naar jouw technologie, systemen, software en set-up.

 4. Valideren & risico-analyse

  Met ons team analyseren en valideren we de onderzoeksdata: we classificeren die en leggen ze langs de lat van jouw business, zodat we precies zien welke dreigingen relevant zijn.

 5. Rapportage en Debrief

  Je ontvangt een helder rapport met een hyperrelevant overzicht. In een gezamenlijke call (of twee als dat nodig is) zorgen we ervoor dat iedereen 100% begrijpt wat elke dreiging inhoudt en precies weet hoe je je ertegen kunt weren.

Dit levert een Baseline Scan je op

 • Inzicht in de duurste dreigingen voor jouw business
 • Een praktisch plan van aanpak, inclusief prioriteiten
 • Extra Mile: glasheldere briefing voor IT management en security verantwoordelijke
 • De Baseline Scan is de ultieme diagnose waarmee je exact in kaart brengt welke vervolgstappen nodig zijn om je business te beschermen.

Bonus: Extra Mile t.w.v. 499 euro

De een noemt het nazorg, de ander debriefing. Wij noemen het de Extra Mile: we zorgen ervoor dat de IT- en security-verantwoordelijken tot op de letter begrijpen wat er nu moet gebeuren en waarom dat belangrijk is.

Begrip-garantie

Het heeft voor ons geen zin als wij jou een rapport sturen dat je niet volledig en in detail begrijpt. Onbegrip zorgt namelijk altijd voor schijnveiligheid, omdat je de business niet meekrijgt als je het niet uit kunt leggen in je eigen woorden. Daarom hanteren wij de begrip-garantie: we zorgen ervoor dat jij het rapport en elke onderbouwing daarin 100% begrijpt.

Voor wie is dit?

 • Softwareontwikkelaars, internet development bureaus en SaaS-aanbieders
 • Commerciële organisaties binnen groot mkb of enterprise (minimaal 100 werkplekken)
 • (semi)-overheidsinstellingen met minimaal 100 werkplekken

Dit is hoe wij werken

Wij rekenen radicaal af met schijnveiligheid door te kijken, denken en doen als een hacker. Zo sporen we precies die dure dreigingen op die jou de kop kunnen kosten en waar een kwaadwillende hacker juist naar op zoek is.

Elke week zie je in het nieuws hoe gevaarlijk het is als je jezelf veilig waant, terwijl je dat niet bent. Vaak zit hier iets fundamenteels onder: intern zijn zaken niet of onvoldoende belegd, er is te weinig gecommuniceerd of er is gestart met monitoren zonder eerst de basis op orde te brengen.

Wij kijken naar security vanuit jouw bedrijfsdoelstellingen en ambities op het gebied van softwareontwikkeling en innovatie. Dat doet een kwaadwillende hacker namelijk ook. Die wil weten waar je kwetsbaar bent en waar de pot met goud zit. Wij zorgen ervoor dat de pot met goud achter slot en grendel staat en blijft staan.

Ik wil geen risico's lopen

Telefoonnummer gekopieerd naar klembord