De juiste aandacht voor uw informatiebeveiliging™

Certificeringen

Hackers die vertellen hoe ze inbreken

Certificeringen

Certified Ethical Hacker & Licensed Penetration Tester; security penetratietest van topniveau

Certified Ethical Hacking is een professionele certificering van EC-Council waarbij de auditer leert denken, handelen en testen volgens realworld, dus bestaande, hackingtechnieken. Ethical hacker is de naam die wordt gegeven aan een penetratietester. Zo’n ‘ethische hacker’ is meestal in dienst van een organisatie of verricht werkzaamheden voor een organisatie die hem of haar vertrouwt om te proberen de netwerken en/of computersystemen van de organisatie binnen te dringen. Deze ethische hacker werkt met dezelfde methoden als een hacker, met het oog op het identificeren van beveiligingsproblemen. Illegaal ‘hacken’ (dat wil zeggen, het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot computersystemen) is een misdrijf in de meeste landen, maar penetratietesten gedaan op verzoek van de eigenaar van het beoogde systeem of netwerk zijn dat niet.

De vervolgopleiding, Security Analyst & Licensed Penetration Tester (ECSA/LPT) stelt de tester in staat om diepgaande en complete risicoanalyses van de bedrijfsomgeving te maken. Hiervoor maakt men gebruik van uiteenlopende penetratietesten en checklists. De resultaten van een analyse weet de Security Analyst om te zetten in een concreet en hands-on beveiligingsplan voor elk niveau en type organisatie. Het rapport is ons eindproduct, waar bijzonder veel zorg en aandacht aan wordt besteed.

Uw netwerk laten testen door een Certified Ethical Hacker?

SECWATCH heeft gecertificeerde ethical hackers en Certified Security Analyst & Licensed Penetration Testers in dienst die uw netwerk kunnen testen. Hierbij maken wij onderscheid tussen testen volgens het principe van de black box en de grey/white box en werken altijd in een ‘Tiger-Team (wiki)’. Klik hieronder voor meer informatie over deze typen testen.

  • Bij een black box audit heeft de tester geen voorkennis van het netwerk
  • Bij een white box of grey box audit heeft de tester voorkennis van het netwerk

“Door de SECWATCHED™-certificering kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten

SecWatch