Enabling Trust and Business Continuity™

Intern Vulnerability Assessment

Actueel en accuraat beeld van de kwetsbaarheden

Intern Vulnerability Assessment

Intern Vulnerability AssessmentEen intern vulnerability assessment geeft een actueel en accuraat beeld van de kwetsbaarheden van uw netwerkinfrastructuur.

Bij een intern vulnerability assessment toetsen we het interne netwerk en alle daaraan gekoppelde apparaten op kwetsbaarheden. Een ervaren consultant onderwerpt alle actieve netwerkcomponenten aan een uitgebreide analyse. Denk aan eindpunten (werkstations, laptops, tablets, printers, smartphones enzovoorts) en aan kerncomponenten zoals servers, firewalls, routers, switches en andere IP-gerelateerde toepassingen.

Vrijblijvende intake voor uw vulnerability assessment


Intern vulnerability assessment

Het interne vulnerability assessment (IVA) wordt uitgevoerd door onze ervaren consultants, die veelal meer dan tien jaar ervaring hebben in diverse organisaties. Vaak combineren we deze test met een extern vulnerability assessment (EVA). We voeren een IVA uit met behulp van geavanceerde technieken, handmatige testen en validatie, waaronder:

  • Enumeratie van de omgeving: passief (luisteren) én actief (scannen).
  • Sneak Preview / discovery scans.
  • Poort & Service enumeratiescans, uitlezen van mogelijke services.
  • Actieve kwetsbaarhedenscans.
  • Client-Server penetratietesten.
  • Onderzoek beleidsregels met betrekking tot autorisatie en authenticatie.
  • Controles op patches en bugfixes.
  • Documentbeveiliging en indelingen (toegangscontrolemechanismen).
  • Risicoanalyse.

Resultaat
Inzicht in de staat van cybersecurity. U krijgt aanbevelingen hoe de cybersecuritymaatregelen gerichter uitgevoerd kunnen worden waardoor de kans op schade door cyberaanvallen verkleind wordt. Ook adviseren wij u hoe u beter kunt anticiperen op aanvallen en de negatieve effecten ervan kunt beperken.

Blackbox hack
Een ethische hacker zal op locatie op alle mogelijke manieren en zo snel mogelijk in uw systeem proberen in te breken. Een veel gebruikt testscenario: bij welke (account)gegevens kan een hacker komen als hij in het interne netwerk heeft ingebroken? Wat de betekenis is voor de organisatie als er een malware-infectie plaatsvindt via een gebruikerssessie is ook een veelbeproefd testscenario.


ISO 27001Mag ik u helpen?

Hallo, ik ben Marc Ligthart. Op een toegankelijke manier vertel ik u alles over de operationele zaken die komen kijken bij het uitvoeren vulnerability assessments. Neem contact met mij op voor een eerste vrijblijvende intake.

Vrijblijvende intake voor uw vulnerability assessment

“Door het SECWATCH-klantenrapport kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten