De juiste aandacht voor uw informatiebeveiliging™

BEL ONS: 036-53 67 573

Informatiebeveiliging

SECWATCH levert diensten voor uw informatiebeveiliging

Tegenwoordig is (informatie) beveiliging niet meer weg te denken uit een moderne organisatie. Dit kan echter ten koste gaan van de functionaliteit en het gebruikersgemak. Bij informatiebeveiliging is het uitgangspunt om de bedrijfsomgeving zo in te richten dat gebruikers zonder bijzondere restricties toch veilig en vooral gemakkelijk kunnen werken, maar dat kwalijke zaken preventief gefilterd en/of geblokkeerd worden.

Voorkeur voor telefonisch contact? Bel: 036-5367 573

Doel is het optimaliseren van de ‘Security Triangle’; beveiliging, functionaliteit en gebruikersgemak. Cruciaal hierbij is het hebben van een informatiebeveiligingsbeleid waarin waarbij de vertrouwelijkheid, integriteit (juistheid, volledigheid, correctheid) en beschikbaarheid van informatie wordt gewaarborgd. SECWATCH heeft verschillende modules ontwikkeld om een gedegen audit uit te voeren:

Informatiebeveiliging SECWATCH

In een informatiebeveiligingsbeleid wordt een samenhangend pakket van maatregelen beschreven waardoor de informatievoorziening permanent en veilig functioneert.
In een dergelijk beleid worden onder andere de volgende zaken behandeld:

  • Patchbeleid
  • perimeter-security (firewall)
  • website- & CMS-beheer
  • onderhoud en functionaliteit
  • controle op de beveiliging (kwetsbaarheidsbeheer).

In het beleid dienen kritische applicaties en functies te worden onderscheiden en wordt aangegeven hoe deze beveiligd worden. Denk hierbij aan privilege-management, gebruikersbeheer, gebruikerservaringen, veilige overdracht van gevoelige gegevens, beleid per gebruiksgroep, logging & reporting, enzovoort. Ten slotte is van belang hoe het beleid feitelijk wordt uitgevoerd en gesanctioneerd met behulp van diverse technische oplossingen.

Onze dienstverlenging bestaat uit:

  • Het inventariseren van de huidige status van informatiebeveiliging door middel van een organisatorische audit.
  • Het (assisteren) bij het opstellen of aanpassen van een informatiebeveiligingsbeleid.
  • Het classificeren van kritische applicaties, functies en kwetsbaarheden door middel van onze security audits.

Onze modules bestaan uit:

We begeleiden u graag in het maken van de juiste keuzes, de juiste volgorde en de juiste opzet voor uw informatiebeveiliging, zodat het beleid en opzet past binnen uw organisatie en bedrijfscultuur. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake.

Voorkeur voor telefonisch contact? Bel: 036-5367 573