De juiste aandacht voor uw informatiebeveiliging™

BEL ONS: 036-53 67 573

Tenable Nessus

Vulnerability scanning voor uw gehele netwerk

Tenable Nessus Network Security: real-time analyse van alle kwetsbaarheden in uw netwerk

Nessus is ’s werelds meest gebruikte scanner voor het ontdekken van kwetsbaarheden, incorrecte configuraties en compliancy-afwijkingen binnen netwerkomgevingen. Nessus wordt gebruikt door zowel bedrijven en overheden als door gespecialiseerde auditors en penetratietesters. Meer informatie over de producten en licentiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op:

Voorkeur voor telefonisch contact? Bel: 036-5367 573

De Tenable Nessus Vulnerability Scanner controleert en registreert een zeer uiteenlopende reeks netwerkcomponenten zoals servers en clients, de gebruikte applicaties, het netwerkverkeer inclusief alle protocollen, databases, besturingssystemen en meer. Met behulp van deze gegevens analyseert Nessus het netwerk op correcte configuratie, toegepaste patches en fixes, up-to-date software en in gebruik zijnde webapplicaties op kwetsbaarheden, fouten, afwijkend gedrag, beveiligingsrisico’s en eventuele compliancy-afwijkingen. Naast het zeer diepgaand analyseren van de netwerkbeveiliging biedt de Tenable Nessus Vulnerability Scanner een helder inzicht in de gedetecteerde gegevens middels overzichtelijke rapportages en uitgebreide auditing ondersteuning. 

> Lees meer: Tenable SecurityCenter CV (Continuous View)

Tenable SecurityCenter CV is het enige volledig geïntegreerde management platform voor onderzoek naar kwetsbaarheden, bedreigingen en compliancy-afwijkingen dat direct inzicht biedt in de actuele status en hierop snel kan reageren.

Met behulp van het Tenable SecurityCenter CV kunnen beveiligingsexperts de input van uiteenlopende bronnen, systemen, rapportages, log-bestanden en meer diepgaand analyseren en direct actie ondernemen. Het SecurityCenter platform is de enige oplossing om direct en accuraat beveiligingsfouten, bedreigingen en compliancy-risico’s te ontdekken, inclusief die van mobiele devices, virtuele machines en cloud-diensten.

Tenable Nessus Enterprise

Tenable SecurityCenter CV combineert de actieve Nessus scans met de Nessus Passive Vulnerability Scanner (PVS) voor real-time beoordeling van kwetsbaarheden, risico’s en compliancy-afwijkingen in een enkel overzichtelijk dashboard. PVS is een afzonderlijk component in het netwerk en identificeert in real-time alle veranderingen en afwijkingen in de datastromen met de bijbehorende risico’s.

Met behulp van het Tenable SecurityCenter CV is een uiterst gedetailleerd inzicht beschikbaar in het netwerkgedrag en in de netwerkbeveiliging, tot in het uiterste detail en op ieder moment. Niets gaat aan Tenable PVS ongezien of onbemerkt voorbij en alles wordt onderzocht en gecontroleerd. Iedere afwijking, ieder risico, iedere bedreiging, alles wordt gerapporteerd en kan worden gebruikt in security-audits en voor het aanscherpen van security-policies.

Secwatch biedt de Tenable Nessus oplossingen ook als Managed Vulnerability (cloud) Service aan. U heeft dan altijd toegang tot de duidelijke en real-time visuele inzichten in uw eigen netwerk security. Daarnaast ontvangt u op overeengekomen tijdstippen een door onze security experts gecontroleerde maatwerk rapportage, met daarin de belangrijkste trends en ontwikkelingen welke zijn aangevuld met duidelijke adviezen.

Wilt u meer informatie over een van de Tenable Nessus oplossingen of over onze Managed Vulnerability Services? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. We nemen dan graag samen met u de wensen en eisen van uw organisatie door en bespreken de verschillende mogelijkheden.

Voorkeur voor telefonisch contact? Bel: 036-5367 573