De juiste aandacht voor uw informatiebeveiliging™

Offensief

Offensief

Red team: offensief

U wilt weten of uw systemen veilig zijn. Of de beveiliging op orde is, of de gebruikers doen wat ze moeten doen en of alle geïmplementeerde voorzorgsmaatregelen effectief zijn. Om daar achter te komen, voeren we een offensieve test uit. Dat noemen we ook wel red teaming. In het kort komt het erop neer dat we uw beveiliging tot het uiterste gaan testen: we gaan uw bedrijf proberen te hacken.

Offensief. Dat betekent dat we geen enkele methode schuwen. We kruipen in de huid van de hacker: we denken zoals hij, doen zoals hij en proberen alles uit, zoals hij dat ook zou doen. We voeren een penetratietest of pentest uit, of doen een security check. Komen we langs de firewall? Kunnen we een medewerker telefonisch of per mail verleiden om ons gevoelige informatie te verschaffen?

Kortom: hoe veilig is het systeem? Hoe bewust zijn uw mensen van de veiligheidsrisico’s? Met een offensieve test achterhalen we dat precies. Die test kan zo breed zijn als u maar wilt, of zo specifiek natuurlijk.

Van zo’n offensieve test ontvangt het bedrijf altijd een nauwkeurige rapportage. Daarin staat precies omschreven waar de zwakke plekken zitten, wat de kwetsbaarheden zijn. Of dat nou de website is, een applicatie of de infrastructuur. Misschien zijn de gebruikers van het systeem aantoonbaar de zwakke schakel. Doel is om u een duidelijk handvat te geven om zijn beveiliging op een constructieve manier aan te scherpen. We adviseren hoe uw bedrijf zich tegen een echte aanval van kwaadwillende hackers kan wapenen.

“Door de SECWATCHED™-certificering kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten

SecWatch