Enabling Trust and Business Continuity™

Phishingmail

Herken het gevaar!?

Phishingmail

Phishingmail testEen phishingmail versturen is een van de meest effectieve vormen van cybercrime. Maar liefst 91% van de datalekken is het resultaat van social engineering activiteiten, waarvan de phishingmail misschien wel de bekendste is. Cybercriminelen weten precies hoe kwetsbaar uw medewerkers zijn, en wanneer. Die kwetsbaarheid misbruiken ze om toegang tot uw bedrijfsdata te krijgen of door malware zoals ransomware op uw netwerk te plaatsen.

U gaat ervanuit dat uw medewerkers zich bewust zijn van die kwetsbaarheid. Maar is dat ook echt zo? Wij onderzoeken de security awareness van uw medewerkers met een op maat gemaakte phishingmailtest. Een SECWATCH Security Consultant stemt de inhoud van die phishingmail met u af om het scenario zo realistisch mogelijk te houden.

Doel van deze gesimuleerde phishing-aanval is om erachter te komen hoe het gesteld is met het bewustzijnsniveau van uw medewerkers als het om cybersecurity gaat. Zijn ze alert op de mogelijkheid van phishing? En wat is het effect op uw organisatie van een dergelijke aanval? Vaak een echte eye-opener, voor alle betrokkenen!

De Security Consultant rapporteert hoeveel medewerkers de phishingmail openen, hoeveel medewerkers op de link in de mail klikken en hoeveel medewerkers inloggegevens achterlaten. We kunnen ook de ingevulde wachtwoorden aan een analyse onderwerpen: voldoen die aan de standaard eisen voor Windows-domeinen? Gebruikte wachtwoorden zijn ook een goede graadmeter van het bewustzijnsniveau als het om cybersecurity gaat.

U kunt het overzichtelijke analyserapport gebruiken als nulmeting. Het is ook ideaal als controletool nadat u de nodige maatregelen heeft ingevoerd om het bewustzijn en de beveiliging te verbeteren.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! Stimuleer gedragsverandering door uw medewerkers via e-learning een cursus te laten volgen. Meer informatie daarover vindt u op onze speciaal hiervoor ingerichte website secwatch.beveiligmij.nl. Daar kunt u ook een demo aanvragen.


Leonie -Account Manager Phishing Mail TestMag ik u helpen?

Hallo, ik ben Leonie van Meeteren. Op een toegankelijke manier vertel ik u alles over de mogelijkheden van Security Awareness en Phishingmails. Neem contact met mij op voor een eerste vrijblijvende intake, om te zien hoe onze diensten en oplossingen bij uw organisatie kunnen passen.

Vrijblijvende intake voor uw security awareness?

“Door het SECWATCH-klantenrapport kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten