Enabling Trust and Business Continuity™

Phishingmail

(H)erken het risico!

Phishingmail

Phishingmail testHoe alert zijn uw medewerkers op phishing? SECWATCH voert een gesimuleerde phishingaanval uit om daar achter te komen. Vaak is dat een regelrechte eyeopener! Met de test verbetert u direct de bewustwording van uw medewerkers.

Een phishingmail herkennen is makkelijk. Zou je denken. Toch staat phishing al jaren in de top-3 van cyberrisico’s bij bedrijven – het is dan ook een van de effectiefste vormen van cybercrime.  Het aantrekkelijke van phishing is de effectiviteit van de methode – wie zich matig bewust is van het risico tuint er met open ogen in. En dat is niet eens zo gek. Cybercriminelen weten namelijk precies hoe kwetsbaar uw medewerkers zijn, en wanneer. Werkdruk, vermoeidheid of zelfs ‘het goed willen doen’: van die doorsnee kwetsbaarheden maken criminelen slim gebruik om toegang tot uw bedrijfsdata te krijgen of malware zoals ransomware op uw netwerk te plaatsen.

Vrijblijvende intake voor uw phishingmailtest


TEST DE AWARENESS

Wij onderzoeken de security awareness van uw medewerkers met een op maat gemaakte phishingmailtest. Een SECWATCH Security Consultant stemt de inhoud van die phishingmail met u af om het scenario zo realistisch mogelijk te houden. Phishingmail en phishingpagina (bijvoorbeeld Microsoft 365 of Citrix/Netscaler) worden op maat gemaakt en sluiten volledig aan op uw wensen. We gebruiken hiervoor nooit templates.

De Security Consultant rapporteert na het onderzoek hoeveel medewerkers de phishingmail openden, hoeveel medewerkers op de link in de mail klikten en hoeveel medewerkers inloggegevens achterlieten. Ook kunnen we de ingevulde wachtwoorden aan een anonieme analyse onderwerpen: voldoen die aan de standaardeisen voor Windows-domeinen of aan de eisen van uw organisatie? Wachtwoorden zijn een goede graadmeter voor cybersecuritybewustzijn.

Het overzichtelijke analyserapport kunt u gebruiken als nulmeting. Het is ook ideaal als controletool nadat u de nodige maatregelen heeft genomen om het bewustzijn te vergroten en de beveiliging te verbeteren.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! Stimuleer gedragsverandering door uw medewerkers via e-learning een cursus te laten volgen. Meer informatie daarover vindt u op onze speciaal hiervoor ingerichte website secwatch.beveiligmij.nl. Daar kunt u ook een demo aanvragen.


Met het optionele, aanvullende openbare bronnen (OSINT) onderzoek kijken we of de aangeleverde e-mailadressen in gelekte databases voorkomen. Hiervoor raadplegen we openbaar toegankelijke datalekdatabases waar inlognamen, bijbehorende wachtwoorden of hashes, of overige informatie zoals creditcardgegevens in kunnen staan. Als medewerkers wachtwoorden (privé en zakelijk) hergebruiken voor verschillende platformen kunnen kwaadwillenden deze gegevens gebruiken voor een gerichte phishingaanval (spear phishing).

Dit zeer concrete, aanvullende onderzoek geeft de cybersecurity awareness van uw medewerkers een enorme boost.


Leonie -Account Manager Phishing Mail TestMag ik u helpen?

Hallo, ik ben Leonie van Meeteren. Op een toegankelijke manier vertel ik u alles over de mogelijkheden van Security Awareness en Phishingmails. Neem contact met mij op voor een eerste vrijblijvende intake, om te zien hoe onze diensten en oplossingen bij uw organisatie kunnen passen.

Vrijblijvende intake voor uw security awareness?

“Door het SECWATCH-klantenrapport kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten