De juiste aandacht voor uw informatiebeveiliging™

Defensief

Defensief

Blue team: defensief

Honderd procent veilig bestaat niet. Risico’s bestaan nou eenmaal en zullen er ook altijd zijn. Een zekere mate van risico zullen we moeten accepteren. Maar het is ook weer niet zo dat u hier niets tegen kunt doen. Tegen bepaalde risico’s kan uw bedrijf zich prima defensief wapenen. Door uw medewerkers bewust te maken van hun handelen en door uw systemen zo in te richten dat u het kwaadwillende hackers extreem moeilijk maakt. En natuurlijk ook door goede software te installeren, en regelmatige updates en checks uit te (laten) voeren.

Bij een defensieve test, ook wel blue teaming genoemd, komt erop neer dat we op maandelijkse of zelfs wekelijkse basis uw systemen nalopen op de belangrijkste risico’s. Om zo’n aanval van hackers te voorkomen, we infiltreren niet om te kijken waar de zwakke plekken zitten.

Bij een defensieve test lopen we alle systemen grondig na. We controleren of updates recent zijn uitgevoerd. Ook checken we of de inrichting effectief is gedaan zodat de systemen op een veilige manier toegankelijk zijn voor de juiste mensen.

Omdat het voorkomen van veiligheidsrisico’s bij een defensieve test voorop staat, kijken we naar de toepassingen van het netwerk, van de infrastructuur en van de applicatie. We beoordelen of die doen wat ze moeten doen, of de veiligheid van de systemen zelf goed is gewaarborgd. We voeren geen aanval uit: dat doen we bij een offensieve test.
Bij een defensieve test beoordelen we kortom of de beveiliging van uw netwerk, van uw infrastructuur en van de gebruikte toepassingen goed is.

“Door de SECWATCHED™-certificering kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten

SecWatch