Enabling Trust and Business Continuity™

COVID-19 – Gratis test van thuiswerkoplossing

COVID-19 – Gratis test van thuiswerkoplossing

De overheid raadt aan om iedereen in verband met het coronavirus zoveel mogelijk vanuit eigen huis te werken. Hiervoor is een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk onontbeerlijk. Helaas zitten cybercriminelen ook tijdens crisissituaties niet stil. Sterker nog, ze misbruiken het coronavirus als onderwerp voor bijvoorbeeld phishingaanvallen om mensen te verleiden op een link te klikken of een bijlage te openen.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) adviseert voorzorgsmaatregelen te nemen als bij uw organisatie de medewerkers grotendeels thuis gaan werken vanwege COVID-19.

De adviezen hebben onder andere betrekking op het gebruik van een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk door middel van bijvoorbeeld een Virtual Private Network (VPN) of andere veilige thuiswerkoplossing. Zorg er bovendien voor dat thuiswerkmogelijkheden getest en geüpdatet zijn. Nederland is in een situatie terechtgekomen die nog nooit eerder is voorgekomen. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen samen om ervoor te zorgen dat gezondheidsrisico’s en de economische gevolgen daarvan zo beperkt mogelijk blijven. SECWATCH wil hieraan graag een steentje bijdragen.


Gratis test van thuiswerkoplossing


Ons team Managed Security Services zit voor u klaar om uw thuiswerkoplossing te scannen op kwetsbaarheden. Deze test, die wij onder enkele voorwaarden geheel kosteloos voor u uitvoeren, geeft antwoord op onder andere de volgende vragen:

 • Heeft uw netwerk open deuren en zijn er externe kwetsbaarheden aanwezig?
 • Wat is de status van uw SSL/TLS communicatiebeveiliging en eventueel patchmanagement?
 • Zijn de beveiligingsmaatregelingen bij uw bedrijf of organisatie effectief ingesteld?

U ontvangt een helder rapport met aanbevelingen op basis van een Real World Risk-Rating.

Uw medewerkers kunnen ook zelf met enkele simpele securitymaatregelen de risico’s op hun eigen pc minimaliseren. Denk hierbij aan het installeren van een betrouwbare antivirusoplossing, het gebruik van sterke wachtwoorden of multi-factorauthenticatie en het uitvoeren van de meest recente updates voor hard- en software.


Aan de test zijn een aantal voorwaarden verbonden:


 1. Er zal een vrijwaringsverklaring getekend moeten worden waarin staat dat deze scan op uw verzoek en met volledige instemming uitgevoerd gaat worden. Deze vrijwaringsverklaring zullen wij aan u verstrekken.
 2. Voor de gratis scan scannen wij eenmalig maximaal drie IP-adressen. Wilt u meer IP-adressen laten scannen, neem dan contact met ons op.
 3. Het aantal thuiswerkplekken dat in verbinding staat met het bedrijfsnetwerk is minimaal 25.
  We streven ernaar om het rapport binnen 48 uur bij u af te leveren, maar aangezien we op dit moment nog niet kunnen inschatten hoe groot de vraag is, kunnen we dat niet garanderen. We werken volgens het principe first come, first serve, dus wacht niet te lang met uw aanvraag. Eventuele kritieke bevindingen zullen direct gemeld worden. Aanvragen kunt u indienen tot en met donderdag 26 maart 2020.

Procedure:


 1. Stuur uw verzoek naar scan@secwatch.nl en vermeld daarin uw bedrijfsgegevens, de contactgegevens van de technisch verantwoordelijke persoon en van de tekenbevoegde persoon.
 2. U ontvangt per e-mail de vrijwaring ter ondertekening.
 3. Na ontvangst van de getekende vrijwaring plannen wij de scan in en houden wij u per
  e-mail op de hoogte over de voortgang.
 4. Nadat de scan is uitgevoerd, maken wij het rapport op en delen het vervolgens op een veilige manier met u.
 5. Ons team is daarna beschikbaar voor toelichtingen of vragen.

“Door het SECWATCH-klantenrapport kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten