Enabling Trust and Business Continuity™

SAMEN OP DE BRES VOOR SECURITY AWARENESS

SAMEN OP DE BRES VOOR SECURITY AWARENESS

BeveiligMij.nl en SECWATCH trekken al vijf jaar samen op om veiligheidsbewustzijn te vergroten

Hoe geavanceerd de ICT-beveiliging ook is, hoeveel veiligheidsstappen er ook zijn ingebouwd: de mens blijft een makkelijk doelwit en stepping stone tot gevoelige gegevens. Cruciaal dus dat diegene zich bewust is van de risico’s en de gevolgen van zijn of haar gedrag. BeveiligMij.nl traint en stimuleert een goede security awareness thuis en op het werk. SECWATCH is in december 2019 alweer vijf jaar partner van BeveiligMij.nl!

BeveiligMij.nl heeft verschillende security awareness opleidingen ontwikkeld om de informatieveiligheid thuis, onderweg en op de werkvloer structureel te verbeteren. Sinds de start in 2014 zocht het daarvoor partners uit het bedrijfsleven. Doel: breed uitrollen van de security awareness bij bedrijven en hun medewerkers. Het feit dat het eindpunt vaak aangevallen wordt en dat ‘social engineering’ daarin leidend is, kan meer nadrukkelijker in de spotlights, vinden ze bij de twee organisaties.

security awareness beveiligmij

Pieter Remers van BeveiligMij.nl: “Onze relatie met SECWATCH dateert al vanaf de beginjaren 2000. SECWATCH kwam als eerste bij het partnerprogramma van BeveiligMij.nl in 2014 en het vertrouwen dat wij sindsdien ontvangen van een partij als SECWATCH, maakt ons trots. Henk-Jan Angerman is een autoriteit op het gebied van security-oplossingen. Hij treedt regelmatig bij ons op als adviseur.”

Voor SECWATCH is cybersecurity de core business. De technische mogelijkheden lijken eindeloos, maar veiligheid begint en eindigt toch echt met bewustwording bij de gebruikers over de risico’s, gevaren en de invloed van het eigen gedrag op de veiligheid van data. En dus vertelt SECWATCH klanten ook hoe groot de rol van de mens in het verhaal rondom cybersecurity is en wijst het ze op de trainingen van BeveiligMij.nl.

Henk-Jan Angerman van SECWATCH: “Bewustwording van de gebruikers vonden wij altijd al essentieel. Gedragsverandering en sturing zie ik daarin als belangrijkste elementen, niet zozeer het eindeloos vertellen van wat niet mag en wat je niet moet doen (want dat werkt niet). Daarom zijn wij sinds 2014 partner van BeveiligMij.nl. Hun concept sluit helemaal aan op onze visie. Als evangelist zijn we daarna gestart met het verspreiden van ‘security awareness’ voor onze relaties en daarbuiten. Grotendeels pro deo. Security awareness is de basis van ons vakgebied – online én offline.”

Het stimuleren van gedragsverandering en mensen bewust laten omgaan met gevoelige data zijn sleutelelementen in elk security awareness traject. Hierin werken SECWATCH en BeveiligMij.nl samen: SECWATCH promoot het belang van de security awareness trainingen, BeveiligMij.nl ontwikkelt en geeft de trainingen, die qua inhoud en aanpak afgestemd zijn op het kennisniveau van de gebruikers.


Leonie -Account Manager Security AwarenessMag ik u helpen?

Hallo, ik ben Leonie van Meeteren. Op een toegankelijke manier vertel ik u alles over de mogelijkheden van Security Awareness. Neem contact met mij op voor een eerste vrijblijvende intake, om te zien hoe onze diensten en oplossingen bij uw organisatie kunnen passen.

Vrijblijvende intake voor uw security awareness?

“Door het SECWATCH-klantenrapport kan men nu aan de klanten laten zien dat het bedrijf vertrouwelijk en integer met de klantgegevens omgaat.”

- Directeur aanbieder Cloud-dienst met meer dan 250 klanten